Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ STAFF ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Η Διοίκηση της ομάδας με χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας, για την νέα περίδοδο, με τον Εκπαιδευτικό και προπονητή κ. Κωνσταντίνο Βιολιντζή ο οποίος θα αναλάβει τμήματα υποδομής της ομάδας μας και θα βοηθήσει στο να γίνει το όραμα της ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ , πράξη. Ο Κωνσταντίνος είναι σχεδόν ένα χρόνο μαζί μας αφού έκανε την πρακτική του εφαρμογή στο Ανδρικό τμήμα. 
Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία. 
Το σύντομο βιογραφικό του:
O Κωνσταντίνος Βιολιντζής είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ). Τα τελευταία 15 περίπου έτη, ως ενεργός εκπαιδευτικός της Πληροφορικής επιστήμης, έχει αποκομίσει πολύτιμες παιδαγωγικές εμπειρίες από όλες σχεδόν τις βαθμίδες της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης (δημοτικό, γυμνάσιο, γενικό λύκειο, ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ) ενώ παράλληλα ως συντονιστής και επιστημονικά υπεύθυνος καινοτόμων δράσεων στην εκπαιδευτική του πορεία έχει λάβει και σημαντικές υποτροφίες (πρόγραμμα Erasmus+ KA1/ΥΠΑΙΘΠΑ, μη κερδοσκοπικός οργανισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής WRO, υποτροφία πρωτοπόρου σχολείου ΥΠΑΙΘΠΑ για την εγκατάσταση νέου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την υλοποίηση σύγχρονων διδακτικών σεναρίων). Επιπρόσθετα, έχει εκπονήσει με επιτυχία πληθώρα προγραμμάτων για την υγιεινή διατροφή και τον αθλητισμόΗ μεγάλη του αγάπη για τον αθλητισμό και ειδικότερα για την Καλαθοσφαίριση, αλλά και η πολυετή του αθλητική εμπειρία σε διάφορα σωματεία ανά την Ελλάδα (Α.Σ. Φθιώτιδας, Αναγέννηση Λαμίας, Α.Ε.Κ. Καρυώτισσας, Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος, Έσπερος Λαμίας κ.ά.), τον ώθησαν να ασχοληθεί πλέον ενεργά και με την προπονητική και να παρακολουθήσει με επιτυχία το
νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών της σχολής προπονητών Καλαθοσφαίρισης Γ΄ κατηγορίας (350 ώρες πρακτικών και θεωρητικών μαθημάτων εξάμηνης διάρκειας), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Περάτωσε με απόλυτη επιτυχία όλες τις υποχρεωτικές εργασίες καθώς και την τελική πτυχιακή εργασία για τη λήψη του διπλώματος του προπονητή με θέμα: «Ασκησιολόγιο κλιμακούμενης επιβάρυνσης στην βασική τεχνική της καλαθοσφαίρισης για αρχαρίους: μία μεθοδολογική προσέγγιση» με άριστα και εξετάστηκε επιτυχώς σε όλες τις απαιτούμενες πρακτικές και θεωρητικές δοκιμασίες. Έχει λάβει την άδεια της άσκησης επαγγέλματος του προπονητή αθλητών – αθλητριών Καλαθοσφαίρισης Γ΄ κατηγορίας και συμπεριλαμβάνεται πλέον στον πίνακα προπονητών Καλαθοσφαίρισης που τηρεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.