Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΙ-ΓΙΑΝΝΗ

Η Διοίκηση της ομάδας ενημερώνει όλους τους φίλους της, για την επιστολή που έστειλε στον Δήμαρχο Ηρακλείου, σχετικά με την δημιουργία του κλειστού γυμναστηρίου στον Αι Γιάννη.

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 κ. Βασίλη Λαμπρινό

 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ , ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 κ. Κώστα Βαρδαβά

 ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

 κ. Εμμανουήλ Βασιλάκη

 ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ

 Αξιότιμοι κύριοι,

Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε τον τίτλο στα Μ.Μ.Ε, «Ιδού το νέο Αθλητικό Κέντρο στον Άι Γιάννη!», στην περιοχή που εδρεύει ο σύλλογός μας , Γ.Α.Σ. Ανδρογέας, ο οποίος λίγο πριν το κλείσιμο λόγω πανδημίας, απασχολούσε αθλητές από 350 οικογένειες. Στο μυαλό μας ήρθαν εικόνες από σύγχρονες εγκαταστάσεις για διάφορα αθλήματα, ένας χώρος αθλοπαιδιών που τον έχει τόσο ανάγκη η περιοχή, όπως αυτό φαίνεται στις αυλές των σχολείων της περιοχής στους οποίους αμέτρητα παιδιά πηγαίνουν για να παίζουν μπάσκετ, βόλεϊ και άλλα. 

Εναλλακτική λύση για όλα αυτά τα παιδιά υπάρχει;

Τα αθλητικά κέντρα της πόλης είναι μακριά και δεν έχουν όλοι οι γονείς την δυνατότητα να πηγαίνουν τα παιδιά τους στις εγκαταστάσεις.

 Συνεχίζοντας όμως την ανάγνωση, μας έπιασε απογοήτευση διαβάζοντας πως το κέντρο αυτό προορίζεται αποκλειστικά για υγρό στίβο. 

(ΣΗΜ. κάθε νέα αθλητική εγκατάσταση μας βρίσκει σύμφωνους)

Είναι επίσης γνωστό πώς σε πολλά αθλήματα υπάρχει έλλειψη εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγωνιστικές δράσεις, ιδιαίτερα για συλλόγους οι οποίοι δεν διαθέτουν δικό τους γήπεδο – το οποίο βλέπετε κι εσείς κάθε χρόνο όταν έρχεται η ώρα να δοθούν ώρες προπόνησης στις εγκαταστάσεις του Δήμου μας. 

Για αυτούς τους λόγους προτείνουμε στην μελετητική ομάδα που θα ανατεθεί το σχέδιο διάταξης για ολόκληρο το Ο.Τ. 1715 με στόχο τη χωροθέτηση, να γίνει σκέψη για επέκταση των εγκαταστάσεων που σχεδιάζετε και με γήπεδα πολλαπλής χρήσης π.χ. για μπάσκετ, βόλεϊ κι άλλα, για την άθληση των 350 αθλητών της ομάδας μας, αλλά και των κατοίκων του προαστίου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί, τουλάχιστον ένα κλειστό γυμναστήριο.

Θα ήταν σημαντικό για μια περιοχή που δεν διαθέτει άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από ένα ιδιωτικό κολυμβητήριο να υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για αθλητές της περιοχής και όλου του Ηρακλείου.

Παρακαλούμε να εξεταστεί εκ νέου η δυνατότητα δημιουργίας αθλητικού κέντρου που θα προσφέρει στέγη σε διαφορετικά αθλήματα.

                                         Με εκτίμηση και σέβας

 Απόστολος Ανυφαντάκης                                Σύλβια Μιχόπουλος

       Πρόεδρος Δ.Σ                                             Γενικός Γραμματέα