Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

ΠΑΙΔΙΚΟ 1: ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΙΔΙΚΟ 1: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ :56:66

Στο νικηφόρο παιχνίδι για την ομάδα μας το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μαρτίου στο ΒΑΚ με την ομάδα του Εργοτέλη, αγωνιστήκαμε  με πένθος στη φανέλα για τα θύματα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη . Αντί για τον αγώνα  θα αναφερθούμε σε μια απο τις πολλές συγκλονιστικές ιστορίες των νέων ανθρώπων που βοήθησαν να σωθούν ζωές. 

Μια απο αυτές είναι του 20 χρονου Μιχάλη Κλάψη απο τους Λειψούς.

«Πάτα πάνω μου για να βγεις» 

..."Ταξίδευε φορώντας ένα κίτρινο φούτερ. Αυτό θυμόταν η 25χρονη Ευγενία για τον νεαρό που μετά το δυστύχημα στα Τέμπη της είπε: «Πάτα πάνω μου για να βγεις». Αυτόν τον νεαρό αναζητούσε μέσω social media προκειμένου να του εκφράσει τη βαθιά της ευγνωμοσύνη που τη βοήθησε να βγει από το 3ο βαγόνι του μοιραίου Intercity 62. 

Και η αναζήτηση απέδωσε. Πρόκειται για τον 20χρονο Μιχάλη Κλάψη από τους Λειψούς, ο οποίος είναι φοιτητής στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Μιχάλης, στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ανέφερε ότι μετά τη σύγκρουση, και αφού κατάλαβε ότι δεν είναι σοβαρά τραυματισμένος, αποφάσισε ότι πρέπει να σηκωθεί και να βοηθήσει, παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα. «Ναι, ζω από τύχη» επιβεβαίωσε. 

Εκτός από την Ευγενία, βοήθησε μια μητέρα με ένα μωρό. «Μια μητέρα που τη στιγμή της σύγκρουσης τάιζε το μωρό της. Το έχασε και ευτυχώς το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου» ανέφερε. Και τους δύο τους έβγαλε μέσα από ένα τζάμι που έσπασαν κάποιοι άλλοι επιβάτες....." 

Αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει όλη η χώρα και κυρίως οι οικογένειες των των θυμάτων απο τον ΑΝΔΡΟΓΕΑ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό τόσο ανθρώπων και να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Συνοδός τμήματος ο κ. Νίκος Σταμούλος.

Χορηγός τμημάτων το ξενοδοχείο Anissa Beach.