Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Γ.Α.Σ. ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ιδρύθηκε στις 4/5/1987, στο προάστιο Άγιος Ιωάννης, λίγο έξω από το Ηράκλειο, και δύο χιλιόμετρα πριν την Κνωσό, από μια παρέα φίλων του αθλητισμού.

Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Μ. Μπινιχάκη συμμετείχαν οι κ.κ.Κοτζαραπάκης Αλέξανδρος ως αντιπρόεδρος, ο Τσομπανάκης Γιώργος του Νικ. ως Γ. Γραμματέας, και οι : Κασμιρλής Απ., Ανδρεαδάκης Κ., Τσομπανάκης Ι. του Νικ.,Τόπογλου Μιχ., ΑγγελιδάκηςΚ., Κτιστάκης Αντ. Βέβαια ψυχή της όλης προσπάθειας τότε ήταν ο Τσομπανάκης Γιώργος του Ιωάννη, αλλά επειδή εκείνο το διάστημα ήταν σύμβουλος στον ερασιτέχνη ΟΦΗ, δεν είχε δικαίωμα να συμμετέχει και στο Δ.Σ του Ανδρογέα.
Το πρώτο άθλημα που συμμετείχε ήταν ποδόσφαιρο, και συγκεκριμένα στην Γ΄ κατηγορία ΕΠΣΗ.
Ο πρώτος επίσημος αγώνας έγινε στο γήπεδο Βενεράτου με αντίπαλο την ομάδα Δαφνές,και το αποτέλεσμα ήταν 5-2 υπέρ των αντιπάλων μας, Το πρώτο γκολ πέτυχε ο Πέτρος Κυράτζης , και το δεύτερο ο τότε παίχτης και προπονητής Βαγγέλης Αγγελάκης.
Την πρώτη νίκη την έκανε η ομάδα μας την 2η αγωνιστική στο γήπεδο της ΑΕΚατσαμπά , με την ομάδα της Αυγενικής, με σκόρ 1-0 , με γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Γιώργος Τσομπανάκης, ο οποίος στην συνέχεια ήταν και ο αρνητικός πρωταγωνιστής, αφού αποβλήθηκε, και καταγράφετε ως η πρώτη αποβολή ποδοσφαιριστή του συλλόγου.
Η ομάδα αγωνίστηκε τρεις περιόδους στην Γ΄κατηγορία. Την 3η περίοδο με προπονητή και παίκτη τον Γιώργο Τσομπανάκη, η ομάδα ανήλθε στην Β’ κατηγορία, ενώ πρόεδρος είχε αναλάβει ο Μιχάλης Περσεμάτης. Τα επόμενα χρόνια η ομάδα είχε μια σταθερή πορεία,στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, και πάντα τερμάτιζε πάνω από την έκτη θέση,και με τα περισσότερα παιδιά να είναι απ’ την περιοχή του Αγ. Ιωάννη.Την περίοδο 1993-94 η ομάδα μας ανήλθε στην Α’κατηγορία, όμως την επόμενη περίοδο υποβιβαστήκαμε πάλι στην Β’ κατ. αφού εκείνη την χρονιά έγινε μια μεγάλη αναδιοργάνωση κατηγοριών, και έπεσαν πολλές ομάδες απ’ το περιφερειακό. (ΠΟΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΗΡΟΔΟΤΟΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - ΑΣΗΜΙ - ΡΑΥΚΟΣ).
Από την περίοδο 1995-06 η ομάδα αγωνίζεται στην Β’κατ. πάντα τερματίζοντας ψηλά στην βαθμολογία. Στα είκοσι ένα χρόνια ζωής η ομάδα μας έχει ένα ρεκόρ, αφού σε όλα αυτά τα χρόνια έχει απασχολήσει μόνο τέσσερις προπονητές.
Τον Β. Αγγελάκη από το 1987 έως το 1989.
Τον Γ. Τσομπανάκη από το 1989 έως το 2001, τον Γ. Σπανάκη από το 2001 έως 2008, και τον Γιάννη Χατζησεβαστό που είναι σήμερα προπονητής της ομάδας. Ένα πάλι ρεκόρ έχουμε και στην θέση των προέδρων,αφού από το 1987 έως το 1989 ήταν ο Μ. Μπινιχάκης.
Το 1989 έως το 1999 πρόεδρος ήταν ο Μ. Περσεμάτης, από το 1999 έως το 2003 ανάλαβε ο Σ. Σκαλοχωρίτης,και από το 2003 έως το 2006 πρόεδρος ήταν ο Μ. Τόπογλου, τον οποίο από το 2006 διαδέχτηκε ο Μ. Λημναίος. Από τον Ιούλιο του 2008 πρόεδρος είναι πάλι ο Μιχ. Τόπογλου.
Το 1989 δημιουργήθηκε το τμήμα καλαθοσφαίρισης, με πρώτο έφορο του τμήματος τον Γιώργο Ι Τσομπανάκη, και πρώτο προπονητή τον Β. Γρύλλη. Τα πρώτα χρόνια η ομάδα αγωνιζόταν στην Β’ κατηγορία, αλλά την περίοδο 1991-92 ανήλθε σην Α’ ΕΚΑΣΚ και που αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.
Διατηρούμε τμήματα υποδομής και στα δύο αθλήματα, με πολλές πρωτιές στις κατηγορίες παμπαίδων, παίδων, εφήβων,νεανίδων, κορασίδων.
Προπονητές που απασχολήθηκαν στο τμήμα μπάσκετ του σωματείου μας ήταν οι : Β. Γρύλλης, Γ. Λιώντας, Γ. Λυγερός, Γ. Γαλυφιανάκης, Σ. Καρκανάκης, Αλ. Χριστοδούλου κ.α. Το σωματείο μας μέχρι και σήμερα προσπαθεί για την διάδοση της αθλητικής ιδέας και την δημιουργία ικανών αθλητών, καθώς ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.