Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!!!

Η Διοίκηση της ομάδας θα ήθελε να ενημερώσει για την επιστολή διαμαρτυρίας που εστάλει προς τον Σύνδεσμο διαιτητών Κρήτης και την ΕΚΑΚ για τα όσα έλαβαν χώρα στο παιχνίδι του Εφηβικού με την ομάδα του ΚΎΔΩΝ την Κυριακή 27 Ιανουαρίου. Βασική αρχή της ομάδας μας εδώ και πολλά χρόνια είναι να μην ασχολούμαστε με τους διαιτητές και τις αποφάσεις τους και με αυτήν την αρχή έχουμε προχωρήσει τα τελευταία 6 χρόνια μετά την ανασυγκρότηση της ομάδας. Αυτά όμως που διαδραματίστηκαν στο τελευταίο παιχνίδι δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστα.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
Ηράκλειο 28 Ιανουαρίου 2019
Αρ.πρωτ. 389

ΠΡΟΣ: ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΟΙΝ: ΕΚΑΣΚ, Μ.Μ.Ε

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να επικοινωνήσουμε με την επιστολή αυτήν μαζί σας επειδή για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες μιας κατάφωρης αδικίας απέναντι στην ομάδα μας εξαιτίας της κακής διαιτησίας της κ. Καρανικόλα Ρ. στον αγώνα  του εφηβικού της ομάδας μας με τον Κύδωνα στο γήπεδο του Λίντο στις  27/01/2019. Συγκεκριμένα , η εν λόγω διαιτητής μετά την δική σας αποχώρηση από το γήπεδο, σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού προσπάθησε με τα σφυρίγματα της να μην επιτρέψει στην ομάδα μας να παίξει συγκεντρωμένα δίνοντας συνεχώς άκρως αμφισβητούμενα σφυρίγματα και επιτρέποντας το αντιαθλητικό παιχνίδι του αντιπάλου σε πάμπολλες περιπτώσεις ενώ τα φάουλ δινόταν μονόπλευρα (μόνο υπέρ του Κύδωνα). Παρόλη αυτή την αντιξοότητα η ομάδα μας κατόρθωσε να φτάσει στην παράταση όπου πλέον δεν υπήρχε σφύριγμα κατά του Κύδωνα παρά μόνο από τον Β΄ διαιτητή Κατσούγκρη, με αποκορύφωμα την φάση 1,30 πριν το τέλος και ενώ το σκορ ήταν 61-64 υπέρ του Κύδωνα ακύρωσε κανονικό καλάθι της ομάδας μας με την αιτιολογία ότι παίκτης του Ανδρογέα τράβηξε το φιλέ του στεφανιού, και ενώ ο Β’ διαιτητής της είπε ότι το τράβηξε παίκτης του Κύδωνα ενώ είχε περάσει η μπάλα το στεφάνι και κατακύρωσε το καλάθι, στη συνέχεια εξ αιτίας των φωνών όλου του πάγκου του Κύδωνα  πήρε – αναίτια – πίσω την απόφαση παρά το ότι ο Β΄ διαιτητής συνέχισε να της λέει ότι αυτό ήταν λάθος χωρίς να δοθεί τεχνική ποινή στον πάγκο του Κύδωνα λόγω έντονων διαμαρτυριών και αφού αμέσως νωρίτερα κατακύρωσε καλάθι συν φάουλ ενώ είχαν γίνει ξεκάθαρα βήματα από τον παίκτη του Κύδωνα και ενώ ήταν στο +1 η ομάδα μας και δεν έφτανε αυτό αλλά λόγω των διαμαρτυριών του
προπονητή μας έδωσε τεχνική ποινή (για τις διαμαρτυρίες ήταν σωστή η απόφαση αλλά θα πρέπει να εξετάσετε για ποιον λόγο φτάσαμε ως εκεί.) . Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί η ψυχραιμία τόσο από τον προπονητή και τους  παίκτες της ομάδας οι οποίοι αδυνατούσαν πλέον να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τους αντιπάλους τους αλλά και από την εξέδρα των φιλάθλων που έβλεπαν μια κατάφωρη αδικία εξ αιτίας της μεροληπτικής διαιτησίας της κ. Καρανικόλας Ρ.  να καταδικάζει την ομάδα σε μία ήττα με συνέπεια την απώλεια της 1ης    ή τουλάχιστον της 2ης  θέσης του ομίλου που θα κέρδιζε σε περίπτωση νίκης και θα πήγαινε στο final four.  Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με την διαιτησία έχοντας καλή διάθεση και την φιλοσοφία ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι που μπορούν να κάνουν λάθη αλλά δυστυχώς όταν επαναλαμβάνεται το ίδιο φαινόμενο τότε το ποτήρι ξεχειλίζει και  για την φετινή περίοδο που η συγκεκριμένη διαιτητής καταδικάζει την ομάδα μας σε ήττα αφού σε τρεις αγώνες έχουμε υποστεί «χειρουργείο» (στην Ιεράπετρα σε αγώνα κορασίδων, σε αγώνα του ανδρικού  και το σημερινό.) Το σημερινό παιχνίδι είναι καθαρά ο ορισμός της αλλοίωσης αποτελέσματος και δεν αναφερόμαστε σε παρελθούσες αποφάσεις της περασμένης περιόδου από διαφορετικούς διαιτητές) Από την άλλη πλευρά , παρόλη την απρεπή συμπεριφορά των παραγόντων του Κύδωνα στη φάση που αναφέρουμε κανείς δεν τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή όπως είχε κάνει και πάλι στον κόουτς Δημητριάδη λίγο πριν.
Με τον φόβο να καταντήσουμε γραφικοί από τη μια, αλλά και με τον σεβασμό στο άθλημα, στον κόπο των αθλητών μας και τον αυτοσεβασμό μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε περίπτωση που το φαινόμενο επαναληφθεί θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε  η συγκεκριμένη διαιτητής να μην οριστεί ξανά σε αγώνα της ομάδας μας  -οποιασδήποτε κατηγορίας – επειδή είμαστε σίγουροι ότι διακατέχεται από εμπάθεια απέναντι στον Ανδρογέα σαν ομάδα για άγνωστους σε μας λόγους και ότι το αποτέλεσμα θα είναι άλλη μια ήττα για την ομάδα μας.
Ευελπιστούμε για τις δικές σας ενέργειες και σας ενημερώνουμε ότι θα δώσουμε στην δημοσιότητα την συγκεκριμένη επιστολή.

Εκ του
Διοικητικού Συμβουλίου