Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ:ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ - ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ 42-39

Η ομάδα του ανδρικού μας φιλοξενήθηκε εχτές αργά το βράδυ (22:30), στο γνώριμο  κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού (Μελίνα Μερκούρη), από την ομάδα του Α.Σ. Τηγανίτης.
Σε ένα πολύ κακό ματς αλλά και ταυτόχρονα ντέρμπυ για τις δύο ομάδες, εξελίχθηκε ο τελευταίος αγώνας του προγράμματος του Σαββάτου 19/10/2019 για τους άνδρες της ΕΚΑΣΚ. Ένας αγώνας που ξεκίνησε Σάββατο και τελείωσε Κυριακή.
Στην κακή ποιότητα του αγώνα συνέβαλαν και οι διαιτητές με τις συνεχείς λανθασμένες υποδείξεις τους,  (ιδιαίτερα η 1η διαιτητής Τσικριτσάκη),  που όλος τυχαίος ήταν πάντοτε υπέρ της γηπεδούχου ομάδας. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με πολύ άγχος και εκατέρωθεν άστοχα σουτ τον αγώνα με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώσει με σκορ 12-9 υπέρ του γηπεδούχου Τηγανίτη χάρη σε ένα τρίποντο που πέτυχε ο Μαστοράκης πριν την λήξη του.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο παρά την προσπάθεια των παικτών της ομάδας μας να πάρουν τα ηνία του αγώνα αυτό δεν κατέστη εφικτό καθώς σε δυο συνεχόμενες φάσεις η άμυνα μας ολιγώρησε και αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Σαβιολάκη να πετύχει δυο συνεχόμενα τρίποντα για την ομάδα του Τηγανίτη κλείνοντας το ημίχρονο με σκορ 24-20.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ελπίδα η ομάδα να ανακάμψει στο σκορ. Με   την είσοδο του στο παιγνίδι ο Αμπαδιωτάκης με συνεχόμενα καλάθια έδωσε πνοή στην επίθεση. Όμως με ένα
σκληρό κτύπημα στο κεφάλι του Αμπαδιωτάκη, μπροστά στα μάτια της 1ης διαιτητού Τσικριτσάκη που δεν έδωσε ούτε καν φάουλ, η προσπάθεια αυτή δεν έμελε να τελεσφορήσει. Στο ίδιο δεκάλεπτο και με την ανοχή των διαιτητών που επέτρεψαν το σκληρό παιγνίδι, βγήκαν τραυματίες από τον αγωνιστικό χώρο ο Ελ Ντόγκους με ανοιγμένη μύτη και ο Στάθης Πούλιος με χτύπημα στο γόνατο.
Όλα αυτά είχαν σαν συνέπια το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώσει με σκορ 34-27.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο κόουτς Δημητριάδης έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση με πιεστική άμυνα με παγίδες σε όλο το γήπεδο. Το σχέδιο άρχισε να λειτουργεί με αποτέλεσμα πολλές φορές η ομάδα μας να καταφέρει να κλέψει μπάλες και να φύγει στον αιφνιδιασμό. Σε δύο περιπτώσεις δε η 1η διαιτητής δεν καταλόγισε καταφανέστατα αντιαθλητικά φάουλ. Αντιθέτως δε χρέωσε με τεχνική ποινή τον κόουτς Δημητριάδη όταν με κόσμιο τρόπο της εξέφρασε τα παράπονα του.
Παρόλο που η ομάδα μας κατάφερε να φτάσει στο σκορ στην μία κατοχή 40-39 με επίθεση 9 δευτερολέπτων, δεν κατάφερε  να σκοράρει,  με αποτέλεσμα ο αγώνας να τελείωση 42-39 υπέρ του Τηγανίτη, με δύο βολές που κέρδισε ο Δόσπρας  στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, μετά το αμυντικό ριμπάουντ που μάζεψε.
Τέλος, συγχαρητήρια θα πρέπει να δώσουμε στους λίγους ηρωικούς φιλάθλους , της ομάδας μας που άντεξαν να καθίσουν στο γήπεδο μέχρι την λήξη του αγώνα, τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά και στην ομάδα του ΤΗΓΑΝΙΤΗ μαζί με τους φιλάθλους της. 
Παρόλο τα παραπάνω οι αγώνες με την ομάδα του ΤΗΓΑΝΙΤΗ, είναι πάντα γιορτή για το μπάσκετ και για όσους παρακολουθούν τον αγώνα, αυτό φάνηκε και στο τέλος του αγώνα που άσχετα με το αποτέλεσμα οι δύο ομάδες συγκεντρώθηκαν και φώναξαν ΜΑΖΙ και για τις δύο ομάδες.
Διαιτητές: Τσικριτσάκη – Αϊβαλιώτης

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-9, 12-11, 10-7, 8-12

ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ (Πετεινός): Σαβιολάκης 13(2), Δόσπρας 8, Μυλωνάς 6, Κοκκινοβασίλης 2, Μαστοράκης 7(1), Σάϊξ 6(1), Κολιοδαράκης, Διοντσόπουλος, Βαβουλής, Βενέτης, Πλατύρραχος, Τζανής.
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ (Δημητριάδης): Μεταξωτός 8, Παγωνίδης 6, Λυριτζάκης 8, Ντοκούς, Αμπαδιωτάκης 6, Καραγιαννάκης 5, Μπαγλάνης, Γκέκα 3(1), Αλετράς 3, Πούλιος Ε., Πoύλιος Β., Νταής.

Συνοδός τμήματος ο κ. Μανόλης Σηφάκης.
Μέγας χορηγός FORTIUS D3+ B12.
Χορηγοί τμήματος: MEDIA VOX, ΚΟΤΣΙΦΟΥ ΑΦΟΙ ΟΕ, ΚΤΗΜΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ.