Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

ΠΑΙΔΙΚΟ 1 : ΚΥΔΩΝ - ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ: 81-66

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου η ομάδα μας φιλοξενήθηκε απο τον Κύδων στο κλειστό των Χανίων.  

Για άλλη μία φορά οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ όμορφο μπάσκετ με την ομάδα των Χανίων να αποδεικνύει ότι δίκαια είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και την ομάδα μας με την απόδοσή της να δείχνει ότι αξίζει να είναι ψηλότερα.  

Στα του αγώνα, η γηπεδούχος ξεκίνησε δυνατά με 9-0 εκμεταλευόμενη την χαλαρότητα με την οποία ξεκίνησαν τα παιδιά τον αγώνα. 

Time out, οδηγίες απο τον coach Λουμπούνη για κλειστή άμυνα με βοήθειες μην επιτρέποντας διεισδύσεις δίνοντας τα  μακρινά σουτ. Αποτέλεσμα.... μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι με το 1ο δεκάλεπτο να κλείνει στο 19-14. Ίδιο μοτίβο μέχρι το ημίχρονο με επιμέρους σκορ  10-11 υπέρ της ομάδας.  Όλοι πλέον ήξεραν ότι το παιχνίδι ήταν ανοικτό. Μαζί με την άμυνα μας ήρθε να προστεθεί και το άγχος στους γηπεδούχους όταν στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου με όμορφες προσπάθειες και μεγάλα μακρινά σουτ καταφέραμε να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι. 

Όμως σημαντικά στοιχεία στο μπάσκετ είναι και η κούραση. Στην προσπάθεια του coach να δώσει μερικές ανάσες σε βασικούς παίκτες, ο Κύδων δεν άφησε την ευκαιρία και τέλος 3ου δεκαλέπτου πήρε κεφάλι με 55-47. Στην αρχή του 4ου τετάρτου για άλλη μια φορά είμασταν κοντά στο σκορ όμως το βάθος του πάγκου και οι ξεκούραστοι παίκτες του Κύδων τους έδωσαν την δυνατότητα για πολύ πίεση και παγίδες με χαμένες μπάλες απο την μεριά μας και εύκολα καλάθια για τους αντιπάλους μας. 

Η ομάδα μας κέρδισε το χειροκρότημα όλων στο γήπεδο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους . Συνεχίζουμε, όλα είναι ανοιχτά για την τετράδα στα τρία τελευταία παιχνίδια. 

P.s. Αξίζει να αναφέρουμε την εξαιρετική διαιτησία των κ.κ. Μακρογιάννη και Πετράκη.

Το φύλλο αγώνος.  19-14, 10-11, 26-22, 26-19 

ΚΥΔΩΝ (ΛΟΥΚΑΚΗΣ) ΚΑΔΙΑΝΑΚΗΣ 11, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΦΑΛΗΔΕΑΣ 5(1), ΣΚΟΔΡΑΣ 1, ΚΑΠΑΔΟΥΚΑΚΗΣ 5, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ 17(1),  ΒΟΛΟΝΑΚΗΣ  8, ΛΥΒΙΑΚΗΣ 4, ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ 19(1), ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ 10,  ΜΕΡΜΙΓΚΗΣ 1,  ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ 

ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ(ΛΟΥΜΠΟΥΝΗΣ)  ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ 11, ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ , ΛΑΛΙΩΤΗΣ,  ΜΑΡΚΑΤΑΤΟΣ 7,  ΣΑΒΒΙΔΗΣ 10, ΚΑΒΛΕΝΤΑΚΗΣ,  ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ, ΜΙΕΣΤΡΙ 7, ΚΑΡΙΠΟΓΛΟΥ 31(4),  ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

Συνοδοί τμήματος ο κ.κ  Νίκος Σταμούλος και Μπάμπης Γαρεφαλάκης.

Χορηγός τμημάτων το ξενοδοχείο Anissa Beach.