Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΙΔΙΚΟ 2:ΕΜΦΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Στο παιχνίδι του Σαββάτου, 14 Ιανουαρίου η ομάδας μας, ύστερα από την ατμόσφαιρα του πρώτου γύρου, ήταν αποφασισμένη να δώσει απάντηση εντός των γραμμών του γηπέδου και το έπραξε με τον καλύτερο τρόπο.

Με ένα εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο πίεσης σε όλο το γήπεδο, οι παίκτες μας πραγματοποίησαν την καλύτερη μέχρι τώρα εκκίνηση της σεζόν και ξάφνιασαν τους φιλοξενούμενους που υπέπιπταν σε απανωτά λάθη, μην μπορώντας να περάσουν το κέντρο. Αντίθετα, η άμυνα press του Σητειακού είχε διαβαστεί ορθά και με γρήγορες και ορθές μεταβιβάσεις καταγράφτηκαν πολλά εύκολα καλάθια, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και διψήφια, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν μόνο στο σετ παιχνίδι και το ταμπλό για το πρώτο δεκάλεπτο να γράφει: 21-12.

Στα επόμενα δεκάλεπτα η ομάδα μας συνέχισε με αμείωτο ρυθμό και εναλλαγές παικτών την ίδια πίεση, με τους φιλοξενούμενους να εφαρμόζουν ως ύστατη λύση πολύ κλειστή άμυνας ζώνης, υπενθυμίζοντας μας γιατί η ΕΟΚ δεν επιτρέπει τέτοιες μορφές άμυνας μέχρι και την ηλικία των παμπαίδων.

Το θεαματικό παιχνίδι και ο καταιγιστικός ρυθμός εκατέρωθεν μετατράπηκε σε άμυνα χώρου και στρατηγικής με ακινησία εντός του ζωγραφιστού, από την ομάδα του Σητειακού και το παιχνίδι να μετουσιώνεται σε παιχνίδι μυαλού και υπομονής. Η διαφορά άρχιζε να ροκανίζεται, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους 6 πόντους αλλά η ομάδα μας δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. 

Οι οδηγίες και τα time out απέδωσαν και με προσωπικές επιλογές παικτών και σωστό διάβασμα έβρισκαν λύσεις είτε από κοντά, είτε μακριά και με επιθετικά ριμπάουντ που κατέληγαν σε καλάθια ξαναπήραν ικανοποιητικό προβάδισμα. Εφαρμόστηκε νέα πίεση και μοίρασμα χρόνου, αιφνιδιασμοί που κατέληγαν σε καλάθια, η διαφορά πάλι διψήφια και το τελικό σκορ να κλείνει σε 60 - 48.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που απέδειξαν ότι «τά αγαθά κόποις κτῶνται» και ακολουθώντας τις οδηγίες των προπονητών και εφαρμόζοντας το αναπτυξιακό πλάνο του Ανδρογέα παρουσιάζουν μία ιδιαίτερα βελτιωμένη εικόνα τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο, όσο και στους φιλάθλους που παρευρέθηκαν, για το ήθος τους και το ζεστό τους χειροκρότημα.

Το φύλλο αγώνος, Δεκάλεπτα: 21-12, 14-13, 7-11, 18-12.

Ανδρογέας: (Βιολιντζής, Λουμπούνης): Αποστολάκης 8, Γαρεφαλάκης 13, Γραφανάκης 8, Ελευθέρογλου 1, Ζαμπετάκης Λ. 10 (1), Κονσολάκης, Μοσχονάς 10 (2), Μπιτσακάκης, Σπανάκης 4, Σταμούλος 2, Τσολάκης, Φραγκιαδάκης Α. 4.

Σητειακός (Κουπατσιάρης): Καλαποδάκης 4, Κατρίνης, Κουβαδάκης 2, Κοτσυφάκης Α. 3, Κοτσυφάκης Δ., Μιχελάκης 23, Παπαδάκης 16, Τζιρβελάκης.

Συνοδός τμήματος ο κ. Νίκος Σταμούλος και χορηγός τμήματος το "Αρχοντικό της Ροδιάς" και το κτήμα Αρχοντικό.