Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΙΔΙΚΟ 2:ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ

Ένα εξαιρετικό αγώνα έδωσε η ομάδα του Παιδικού 2 το Σάββατο 29/1 απέναντι στην πολύ ποιοτική ομάδα του Ηρακλείου 3, για να γράψει μία επιτυχημένη σελίδα στην ιστορία της κατά την φετινή περίοδο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η  ομάδα των φιλοξενούμενων πίεζε σε όλα το γήπεδο και έβρισκε λύσεις από κοντά και με δεύτερες ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενη ολιγωρία και χαμένα ριμπάουντ της ομάδας μας κι έτρεξε σχετικά άνετα ένα επιμέρους σκορ 10 - 18. Μία αρχή που προμήνυε ότι το Ηράκλειο θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα, ωστόσο τα παιδιά των Βιολιντζή και Λουμπούνη είχαν διαφορετική γνώμη.

Με καθοριστικές οδηγίες στην 1η περίοδο και κατακλείδα «να δώσουμε μάχες» μπήκαν στο παρκέ με καρδιά λεόντων και διεκδικώντας κάθε φάση, με χέρια σε μπάλα σε κάθε προσωπική άμυνα, δυνατές επαφές  box out, βουτιές στο παρκέ σε κάθε διεκδίκηση και μία άμυνα από γρανίτη, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, άλλαξαν ολοκληρωτικά την αρχική εικόνα. Το μαεστρικό rotation έδωσε ανάσες και κράτησε σε υψηλή ετοιμότητα όλα τα παιδιά που με σωστά τρεξίματα και εκτελέσεις πήραν βραχεία κεφαλή 32-31 στην ανάπαυλα, σε ένα παιχνίδι που το δεύτερο ημίχρονο έμελλε να αποτελέσει διαφήμιση του αθλήματος.

Οι παίκτες του Ηρακλείου 3 ανέκτησαν το προβάδισμα στην 3η περίοδο και εκτελώντας από μέση απόσταση πήραν ξανά τα ηνία,  με την ομάδα μας να μην αφήνει τη διαφορά να ξεφύγει, να επιδεικνύει χαρακτήρα και υψηλή διάθεση να διεκδικήσει με τους ίδιους όρους τη νίκη.

Με την ψυχολογία στα ύψη, ένα ντέρμπι άρχισε να εκτυλίσσεται στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο με το 4ο δεκάλεπτο να πέφτουν κορμιά, τις εναλλαγές στο σκορ να είναι συνεχείς και τις δύο ομάδες να διεκδικούν την νίκη σώμα με σώμα. Οι παίκτες μας, συνεχίζοντας στην φιλοσοφία της ομάδας μας να παίζουν σε υψηλό τέμπο και καταθέτοντας το 110% των δυνάμεων τους, εξαιρετικό ζήλο στην άμυνα, και χαρακτηριστική ψυχραιμία στην επίθεση, με εύστοχες εκτελέσεις από μέση απόσταση, βολές και τρίποντο σφράγισαν την νίκη (61-58) σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα και όλους τους παίκτες μας να προσθέτουν ένα ακόμη λιθαράκι στον αγώνα της ατομικής και ομαδικής βελτίωσης και κυρίως στην σφυρηλάτηση χαρακτήρα κάτω από υψηλές συνθήκες πίεσης.

Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για τις δυνατές συγκινήσεις που μάς προσέφεραν και τους εξαιρετικούς φιλάθλους και των δύο ομάδων.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του τμήματος και τους προπονητές τους που καταδεικνύουν ότι ανεξαρτήτως του ποιος αγωνίζεται το «νερό έχει μπει στο αυλάκι», η ομάδα δείχνει «μέταλλο και χαρακτήρα» και στην καλή της ημέρα μπορεί να προσφέρει σκορ και θέαμα με οποιοδήποτε αντίπαλο.

Το φύλλο αγώνος:

ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ 2 - ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3, 61-58

ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ:(Βιολιντζης Λουμπουνης)   Γαρεφαλακης 13 Σταμουλος Μαλλιωτακης 2 Κονσολακης 2 Ελευθέρογλου  Σπανακης 6(1)   Φραγκιαδακης Γ 10 Ζαμπετακης 8 Αποστολάκης 11 Μακράκης Γ 3(1) Μακράκης Ε. 6 Αγγελακης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:(Πετρακης) Παπαδάκης 14 Βασιλάκης 2 Νταμπακακης 2 Γαλανάκης 2 Μοσχοβης Διαμαντακης Καλαντζακης 8(1) Μουρτζακης Φουκαράκης 9 Αιλαμακης 6 Βοντας 10 Φανουρακης 5.

Συνοδοί τμήματος ο κ.κ  Νίκος Σταμούλος και Μπάμπης Γαρεφαλάκης.

Χορηγός τμημάτων το ξενοδοχείο Anissa Beach.