Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:ΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Ανδρογέας Ηρόδοτος 60-46.

Βήμα βήμα, νίκη νίκη με σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα νεανίδων η ομάδα μας βρίσκεται αήττητη στην πρώτη θέση και στόχος της να παραμείνει εκεί ώστε να αποκτήσει το πλεονέκτημα στο final four.

Δεύτερος γύρος σήμερα και υποδέχτηκε στο κλειστό του Λίντο τον Ηροδότου. Πραγματικό ντέρμπυ από δύο πολύ καλά οργανωμένες ομάδες. Πάθος για την νίκη, δύναμη με πολλές όμορφες μπασκετικές φάσεις. Το πρώτο 10λεπτο βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες 11-11. Αρκετή η αστοχία από τα κορίτσια του Ανδρογέα παρόλο το καλό διάβασμα και σωστές επιλογές στην επίθεση, επέτρεψαν στον Ηροδότο να βρίσκεται κοντά στο σκορ.

Ωστόσο με επιμέρους σκορ 19-12 στη 2η περίοδο ο Ανδρογέας πήρε διαφορά ασφαλείας στο τέλος του ημιχρόνου. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και η 3η περίοδος, μάχες σώμα με σώμα, διεκδικήσεις χαμηλά στο παρκέ, πιεστικές άμυνες αλλά και όμορφα καλάθια μέσα από συνεργασίες, διατηρήθηκε η διαφορά στους 8 πόντους.

Την τελευταία περίοδος ξεκίνησε  πιο δυνατά ο Ηρόδοτος και μείωσε στους 4 πόντους 6 λεπτά πριν τη λήξη. Ο Ανδρογέας ανέβασε την πίεση του, κυριάρχησε στα ριμπάουντ, έτρεξε περισσότερο στη επίθεση, βρήκε την ευστοχία του από τη γραμμή των 6,75 και εν τέλει πήρε στο τέλος μια ακόμη σημαντική νίκη.

Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες!

Επόμενο ματς των κοριτσιών μας στις 28/1 με τον Εργοτέλη.

Το φύλλο αγώνος, 11-11, 30-23, 44-36, 60-46

ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ (ΣΗΦΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, ΠΑΓΩΝΙΔΗΣ) ΚΑΖΑΚΗ 10 (2), ΓΑΛΑΝΑΚΗ 9 (3), ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ, ΓΙΑΠΙΤΖΟΓΛΟΥ 10(1), ΚΟΝΣΟΛΑΚΗ, ΣΤΑΝΑΤΑΚΗ, ΤΖΑΝΕΤΗ 7 (1),  ΧΑΛΕΠΑΚΗ 3, ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ, ΜΗΛΙΑΡΑ 22 (1), ΜΟΥΡΤΖΑΚΗ, ΒΑΡΔΑΒΑ.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗΣ),ΜΑΥΡΑΚΗ, ΣΤΑΘΟΡΑΚΗ, ΟΡΦΑΝΟΥ 7 (1), ΠΕΤΡΑΚΗ 3(1), ΑΛΙΦΡΑΓΚΗ 22, ΨΑΡΡΑ, ΓΙΑΠΕΝΤΖΑΚΗ, ΜΟΣΧΟΝΗΣΩΤΗ 2, ΦΩΝΙΑΔΑΚΗ 6(1), ΘΕΟΔΟΣΟΥΛΗ, ΦΡΟΝΙΜΑΚΗ 6.

Χορηγός τμήματος το JASMINE.

Συνοδοί τμήματος οι κυρίες, Καπετανάκη και Μακαρώνα.